Malzemeler;
5 adet küçük boy patates
3 diş sarımsak
1 adet orta boy limon
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1-2 dal dereotu ve maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek için süzme yoğurt
Hazırlanışı;
Patatesleri fırın tepsinine koyarak 200 derecede yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. Sarımsakları ve tuzu bir kapta iyice ezelim. Patatesleri de soyarak aynı kaba koyalım ve onları da ezelim. Üzerine limonu iyice sıkalım. İnce kıyılmış dereotu ve maydanozu, baharatları ve zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırarak hamur haline getirelim. Ardından fotoğraftaki gibi küçük toplar oluşturup, süzme yoğurt koyacağımız bölümü oyalım. Oyduğumuz yerlere süzme yoğurt koyalım ve üzerine isteğe göre görünümünü güzelleştirmek için toz biber ve maydanoz ekleyebiliriz.