Malzemeler (4 kişilik);
2 su bardağı bulgur
2 adet orta boy domates
1 adet yeşil biber
1/2 paket margarin (125 gram)
1 adet büyük boy soğan
4 su bardağı su
Tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Hazırlanışı;
Margarinimizi tencereye koyalım ve tencerenin altını yakalım. Soğanı küçük küçük doğrayalım. Eriyen margarine ekleyelim. Soğanlarımız kavrulurken biz domateslerimizi ve biberimizi yemeklik şeklinde doğrayalım. Soğan pembeleşince domates ve biberi de ekleyelim. İsteğe göre tuz ekleyelim. Biber salçasını da ekledikten sonra tencerenin altını kısıp, kapağını kapatalım. Domatesler pişince 4 bardak suyumuzu ekleyelim. Su kaynadıktan 3-4 dakika sonra bulguru ekleyelim. Tencerenin ağzını kapatıp su çekinceye kadar pişirelim.