Malzemeler (5 kişilik);
2 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
1 çay bardağı şehriye
1/2 kilo tavuk budu
Tuz
Tereyağı
Hazırlanışı;
Tavukları tuzla iyice yıkayıp, temizleyelim. Tencereye 5 su bardağı su ekleyelim. Tavukları suyun içine koyup, 20 dakika kaynatalım. Kaynattığımız tavukları tencereden alıp bir tabağa koyalım. Tenceredeki suyu dökmeyelim. Pirinçleri sıcak suyla iyice yıkayalım ve süzgeçten süzelim. Tenceredeki tavuklu suyu kaynatmaya başlayalım ve pirinçleri tencereye ekleyelim.
Ayrı bir tavada tereyağı ile şehriyeleri kavuralım. Pembeleşince şehriyeleri de tencereye ekleyelim. Göz kararınca tuzumuzu atıp, karıştıralım. Pilav suyunu çekince altını kapatalım. Tabaklara pilavı ekleyip, üzerlerini de pişirdiğimiz tavuklarla süsleyelim. İsteğe göre üzerine karabiber dökülebilir.