BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Tavuklu Pilav

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
cute_queen
prenses
prenses
cute_queen


Kadın
Mesaj Sayısı : 20
Ruh hali : Tavuklu Pilav Ssstt10
takım : Tavuklu Pilav 1447
gücü :
Tavuklu Pilav Left_bar_bleue10 / 10010 / 100Tavuklu Pilav Right_bar_bleue

Kayıt tarihi : 29/09/08

Tavuklu Pilav Empty
MesajKonu: Tavuklu Pilav   Tavuklu Pilav EmptyPtsi Eyl. 29, 2008 12:06 pm

Malzemeler (5 kişilik);

2 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
1 çay bardağı şehriye
1/2 kilo tavuk budu
Tuz
Tereyağı
Hazırlanışı;

Tavukları tuzla iyice yıkayıp, temizleyelim. Tencereye 5 su bardağı su ekleyelim. Tavukları suyun içine koyup, 20 dakika kaynatalım. Kaynattığımız tavukları tencereden alıp bir tabağa koyalım. Tenceredeki suyu dökmeyelim. Pirinçleri sıcak suyla iyice yıkayalım ve süzgeçten süzelim. Tenceredeki tavuklu suyu kaynatmaya başlayalım ve pirinçleri tencereye ekleyelim.

Ayrı bir tavada tereyağı ile şehriyeleri kavuralım. Pembeleşince şehriyeleri de tencereye ekleyelim. Göz kararınca tuzumuzu atıp, karıştıralım. Pilav suyunu çekince altını kapatalım. Tabaklara pilavı ekleyip, üzerlerini de pişirdiğimiz tavuklarla süsleyelim. İsteğe göre üzerine karabiber dökülebilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tavuklu Pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR :: GENEL KÜLTÜR :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: