Malzemeler;
2 adet orta boy patlıcan
yarım kahve fincanı tuz
1/4 su bardağı zeytinyağı
İçi;
100 gram beyaz peynir
1 yumurta
1 demet maydanoz
Kızartmak için;
1 bardak soda
2 yumurta
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı nişasta
Hazırlanışı;
Patlıcanların kabuklarını soyup bıçak sırtı inceliğinde yan yan doğrayın ve üzerlerine tuz serperek yarım saat kadar bırakın ve sonra da yıkayıp sıkın. Öte yanda içini hazırlamak için peynirle yumurtayı karıştırıp ince ince kıydığınız maydanozu da katın. Sonra bu içten patlıcanların üzerine yeterince koyup üzerlerini boş bir patlıcan dilimiyle kapatın ve sandviç şeklinde hazırladığınız bu patlıcanları un, tuz, nişasta, yumurta ve soda karışımına bulayıp her iki tarafları pembeleşinceye kadar kızartın ve ılık olarak servis yapın.